AA - Audio
A modern technológia egyik lenyűgöző vívmánya a ledfal

Látványos fényhatások ledfal használattal

A ledfal működése

A ledfal, más néven LED kijelző, olyan kijelző rendszer, amely nagy méretű LED-lámpákból áll, és képes dinamikus videót, grafikát és szöveget megjeleníteni. Az ilyen kijelzőket széles körben használják szórakoztató helyeken, stadionokban, koncerteken és egyéb nagy rendezvényeken, ahol a nagy közönség számára kell információkat megjeleníteni.

A modern technológia egyik lenyűgöző vívmánya a ledfal

A ledfal népszerűsége rendezvényeken

A ledfal az elmúlt években egyre népszerűbbé vált, és ez nem meglepő, hiszen sok előnyt kínálnak a hagyományos háttérképekhez és projektorokhoz képest. A ledfalak bármilyen méretben és formában kialakíthatók, így lehetővé teszik a látványtervezőknek, hogy igazán kreatívak legyenek, és valóban egyedi és izgalmas látványelemeket hozzanak létre

Ledfal előnyei

A ledfal sokkal nagyobb és jobb minőségű képet tud megjeleníteni, mint a hagyományos projektorok. A nagyobb felbontás és a világosabb színek miatt a közönség könnyebben láthatja az előadókat és azok mozdulatait a színpadon. Emellett a ledfalak könnyen programozhatók, így a látványtervezők szinte korlátlan lehetőségeket kapnak a kreativitásuk kifejezésére.

A modern technológia egyik lenyűgöző vívmánya a ledfal

A ledfal összeszerelése

A ledfal tervezése és elkészítése azonban nagyon összetett és speciális készségeket igényel. A LED-lámpák pontosan kell elhelyezni, és a kijelző rendszernek számos különböző komponensből kell állnia, beleértve a vezérlőpanel, a videó lejátszó és a hűtőrendszert.  Viszont egy ledfal sokkal tartósabb és megbízhatóbb, mint a hagyományos projektorok. Ezzel szemben a ledfalak sokkal kevesebb karbantartást igényelnek, és sokkal hosszabb élettartamuk van.